bereidingswijze

1Opwarmen

De ham dient eerst opgewarmd te worden voordat hij afgebakken kan worden. Dit kan in een kookketel gedaan worden of in de oven. De oven dient ingesteld te worden op 140 graden, heeft de oven een stoomfunctie dan dient u die ook te gebruiken voor een beter resultaat. De ham plaatst u in de oven gedurende 3 uur. Een zwaardere ham (10 kilo – 14 kilo) plaatst u gedurende 3,5 – 4 uur in de oven Een lichtere ham (3 – 7 kilo) plaatst u gedurende 1,5 – 2,5 uur in de oven.

2Afbaksaus bereiden

De afbaksaus om straks de ham mee af te bakken bestaat uit:

  1. Bruine basterd suiker
  2. Whisky
  3. Mosterd (een dessertlepel)
  4. Kruidnagel gemalen (een mespunt) of eventueel hele kruidnagel die u in het hamspek steekt.

Eerst voegt u de bruine suiker, mosterd en kruidnagel bij elkaar. Daarna kunt u door het toevoegen van de whisky de juiste dikte van de saus verkrijgen. Zorg dat de afbaksaus niet te dun wordt, dan loopt hij te vlug van de ham af in de oven.

3Voorbereiden afbakken

Na het opwarmen kan de ham voorbereid worden om afgebakken te worden

  1. Verwijder het zwoerd
  2. Verwijder eventueel een gedeelte van het hamspek
  3. Breng een ruitmotief aan op het hamspek door het spek kruislings in te snijden
  4. Breng de afbaksaus licht aan op het hamspek
4Afbakken
  1. Bak de Canadese Ham gedurende 10 minuten af op 225 graden
  2. Breng nogmaals de afbaksaus aan op het hamspek
  3. Bak de Canadese Ham gedurende 15 minuten af op 225 graden

Eventueel kunt u tijdens de laatste afbakperiode nogmaals de afbaksaus aanbrengen op het hamspek.

 

pennings1 pennings2 pennings3 Canadese-Ham-mini-EXTRA-11

Overige specialiteiten

ACanadese Fricandeau

Dit product is uitermate geschikt om te gebruiken als u wilt voorsnijden, en het product daarna wilt regenereren.

 

 

BVeghels Hammetje

Mooie kleinere hammetjes die geschikt zijn voor de consument of op kleinere buffetten.